Requests

Dutch follows English

On our KNUS e-mail, we receive a lot of requests from different cultural institutions to place a press release, to find vollunteers for their festivals or events, information about an internship etc. We do not want to spam you with this information, so we try to put everything we receive on this page. It gets updated quite often, so check it out! You can also send in tips or requests if you have them! Most of them will be in Dutch, unfortunately.

In de KNUS-mail krijgen wij geregeld verzoeken van diverse (culturele) instanties om een persbericht te plaatsen, om vrijwilligers op te roepen etc. Om jullie niet te blijven vermoeien met mail, zetten wij alles op deze pagina. Kom 'm regelmatig checken voor leuke en interessante tips. Je kunt zelf ook tips insturen.


 
 • Nijmeegse Kunstnacht 2018 zoekt vrijwilligers (Juni 2018)

Op zaterdag 22 september vindt de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Verrassende performances in het museum, een VR-beleving in een galerie en voordrachten in het donker… Tijdens de Kunstnacht ontdek je culturele hotspots, bizarre performances, mooie expo’s en unieke feestjes op meer dan 20 locaties, verspreid over de hele stad en het Honigcomplex. Dit mooie programma zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers, en daarom zijn we op zoek naar studenten die het leuk vinden om de nacht tot een succes te maken. Ook is het natuurlijk een mooie kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij een culturele organisatie en deel uit te maken van een gezellig (vrijwilligers)team! Je kan je aanmelden via de website: http://www.nijmeegsekunstnacht.nl/vrijwilliger-worden/. Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar: vrijwilligers@nijmeegsekunstnacht.nl. Hopelijk tot ziens op de Kunstnacht!

 
 • Into Nature: Out of Darkness zoekt vrijwilligers (Juni 2018)

Wij zijn momenteel druk bezig met het organiseren van Into Nature: Out of Darkness. Dit is een kunstroute door het Drentse landschap met werk van internationale topkunstenaars (o.a. Olafur Eliasson, Matthew Day Jackson, Hervé Youmbi).

Into Nature opent op 1 juli en is te zien t/m 16 september.

We zijn op zoek naar assistenten, gastheren en gastvrouwen die ons willen helpen om dit evenement tot een succes te maken. Denk aan het geven van rondleidingen aan bezoekers, het geven van informatie over een kunstwerk, helpen bij het randprogramma en nog veel meer. We zoeken daarvoor jonge mensen die het tof vinden om hieraan bij te dragen. Tegelijkertijd werkervaring opdoen en vakantie vieren in het mooie Drenthe!

Het is een vrijwilligerspositie, maar wij kunnen wel allerlei leuke extra’s bieden: Opleiding tot rondleider, reiskostenvergoeding, gezelligheid, werkervaring en een certificaat voor je cv. Maar ook te organiseren: meet & greet met een van de curatoren of andere teamleden die je meer kunnen vertellen over de organisatie van zo’n project en eventueel tips kunnen geven over de arbeidsmarkt.

Via deze link meer informatie: https://intonature.net/news/gastvrouwen-en-heren-gezocht

 
 • De nieuwe oost zoekt stagiaires (Mei 2018)

Wij zijn op zoek naar stagiair(e)s voor de periode september t/m december 2018. In deze periode werken we toe naar het Wintertuinfestival, dat eind november plaatsvindt in Nijmegen. Je kunt een stage lopen bij een van de volgende afdelingen:

• podium • publiciteit • talentontwikkeling • impact

Als stagiair vorm je een belangrijke ondersteuning van je afdeling en ben je betrokken bij diverse projecten. Je denkt zowel praktisch als inhoudelijk mee over de inhoudelijke opzet, uitvoering en marketing van onze projecten. Daarnaast vergader je wekelijks mee met de gehele redactie. Het is mogelijk deze stage in te zetten als een onderzoeksstage geschikt voor MA-studenten. In die functie voer je tijdens de stage een onderzoek uit dat inhoudelijk relevant is voor De Nieuwe Oost.

Duur van de stage en vaste dagen worden in overleg bepaald. Je kunt je sollicitatie (motivatiebrief en cv) richten aan Nine Hoog Antink, via nine@denieuweoost.nl. Geef daarin ook aan bij welke afdeling je graag stage wil lopen en waarom. We ontvangen je reactie graag uiterlijk maandag 11 juni.

 
 • LUX zoekt stagiaires (Mei 2018)

Het programma van LUX omvat een breed scala aan actuele films, theater- & dansvoorstellingen, muziekuitvoeringen, debatten en evenementen. Hiermee nodigen we ons publiek uit om anders te kijken naar zichzelf en naar de wereld. Met meer dan 230.000 bezoekers per jaar behoort LUX tot de grootste arthouses van Nederland.

Het gaat om de volgende vacatures:

-          Stagiair(e) afdeling Film (24-40u)

-          Stagiair(e) afdeling Marketing & Communicatie (32-40u)

-          Stagiair(e) afdeling Film & Media Educatie (24-32u)

-          Stagiair(e) afdeling Podium Programmering en Promotie (32u)

-          Stagiair(e) afdeling Debat Programma en Promotie (24u)

  Voor meer informatie, kijk op deze website!
 • InScience zoekt stagaires (April 2018)

Wil jij ervaring op doen bij hét wetenschapsfilmfestival van Nederland? Dat kan! InScience zoekt verschillende stagiair(e)s in de periode april tot en met november 2018.

InScience - Dutch International Science Film Festival is hét Nederlands filmfestival voor de wetenschapsfilm. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale topwetenschappers die hun nieuwste inzichten delen, interactieve programma's waarbij bezoekers zelf in de schoenen van een wetenschapper kunnen gaan staan en een uitgebreid educatieprogramma.

Het diverse filmprogramma, de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek en meer dan 200 nationale en internationale wetenschappers en filmprofessionals, regisseurs en filmproducenten veranderen Nijmegen tijdens InScience - Dutch International Science Film Festival in een ontmoetingsplaats voor wetenschap en film. De vierde editie vindt plaats van 7 t/m 11 november 2018 in LUX Nijmegen.

Stagiair(e)s staan bij InScience midden in de organisatie. Je draait mee in een klein team, leert van binnenuit hoe een filmfestival wordt georganiseerd en ontmoet mensen uit het hele veld. Op deze website kun je meer informatie vinden over de vacatures.

 
 • Go Short zoekt vrijwilligers (April 2018)

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét jaarlijkse filmfestival voor de korte film. De 10e editie vindt plaats van 11 t/m 15 april 2018. Go Short vertoont ieder jaar meer dan 300 korte films van alle genres tot maximaal 30 minuten. Naast film is er een uitgebreide randprogrammering. Het succes en voortbestaan van Go Short is mede-afhankelijk van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers, no go! Zij zijn de helden die zich gedurende het hele festival inzetten om het tot een groot succes maken. Soms zijn ze duidelijk zichtbaar, soms blijven ze op de achtergrond, maar allemaal zijn ze even belangrijk. Als vrijwilliger maak je het festival van dichtbij mee en doe je uiteenlopende ervaringen op. Daarnaast krijg je van ons een uniek t-shirt, de mogelijkheid om gratis films te bezoeken en toegang tot (exclusieve) feestjes!

Wil jij onderdeel worden van dit enthousiaste, gedreven en bovenal gezellige team vrijwilligers? Kijk dan snel op www.goshort.nl/vrijwilliger voor meer informatie en schrijf je hier meteen in!

 
 • Het Nijmeegs Boekenfeest zoekt vrijwilligers (Maart 2018)

Vier met ons het begin van de Nationale Boekenweek! Op zaterdag 10 maart 2018 vindt het Nijmeegs Boekenfeest plaats in concertgebouw De Vereeniging. Zonder vrijwilligers geen Boekenfeest. Daarom zijn we ook dit jaar weer op zoek naar zaalwachten, artiestenbegeleiders, vliegende keeps, enzovoorts, enzovoorts. Over de precieze tijden van de diensten communiceren we later, maar houd er globaal rekening mee dat de diensten van 19:30 tot 00:00 duren. Daarna dansen we graag met jullie op de afterparty, begeleid door de warme deuntjes van dj-collectief De Tropen.

Wanneer je ons (weer) wil helpen en het festival vanuit de coulissen wil meemaken, horen we dat heel graag van je! Stuur ons een mailtje op vrijwilligers@denieuweoost.nl. Vermeld hierin je naam, geboortedatum, telefoonnummer en functievoorkeur. Mocht je ervaring hebben bij andere (literaire) festivals, dan horen we dat ook graag! Mocht je maar een gedeelte van de avond beschikbaar zijn, is dit geen probleem, maar geef het wel even aan.

 
 • Op Ruwe Planken is opzoek naar nieuwe redacteurs! (15-01-18) 
Hét literaire tijdschrift voor beginnend schrijftalent is ditmaal op zoek naar redactietalent: we hebben weer plek voor nieuwe enthousiastelingen om de redactie te versterken, om frisse input te leveren en om mee te discussiëren over de ingezonden verhalen, columns, toneelscripts, essays en gedichten. Twee keer per jaar verschijnt het resultaat van die discussies in een tijdschrift dat de redactie zelf in Nijmegen drukt. Lijkt je dit wat? Solliciteren kan tot uiterlijk 19 januari. Meer informatie is hier te vinden.  
 • CISV zoekt staf en leiding (15-01-18)

CISV is een internationale organisatie in meer dan 70 landen. Ons doel is een eerlijkere en vredevollere wereld, en dat willen wij bereiken door jongeren uit verschillende landen in aanraking met elkaar te brengen. Dus wil jij komende zomer een internationale ervaring opdoen, werken aan je leiderschapskwaliteiten, andere culturen leren kennen, jongeren een fantastisch kamp bezorgen? Aan wat CV building doen en ook nog een ontzettend leuke tijd hebben zonder dat je hier zelf voor hoeft te betalen? Meld je dan aan voor een van de programma's van CISV! Kijk op cisv.nl/nl/staf-leiding, like ons op facebook.com/CISVNL of mail naar leiding@nl.cisv.org

 
 • De Nijmeegse Kunstnacht zoekt stagiaires! (20-12-17)
Het Kunstnachtteam zoekt versterking en biedt een veelzijdige stage aan! Interessant voor studenten in de richtingen van Cultuurwetenschap, Kunstgeschiedenis, Communicatiewetenschap of andere studenten die meer ervaring willen opdoen in het managen van een groot event. Van Marketing & PR tot aan de productie van het festival: alles komt voorbij.
Op zaterdag 22 september 2018 vindt de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Jaarlijks trekt het festival ruim 3.500 bezoekers. Muziek, dans, beeldende kunst, theater, interactieve installaties, wetenschap  en onverwachte ontmoetingen op de route.  Een culturele explosie van kunstdisciplines op meer dan 20 locaties in de stad en op het Honigcomplex.
Kunstnacht biedt een uitdagende, inspirerende stageplaats aan waar je veel ervaring op kunt doen rondom het organiseren van een veelzijdig cultureel evenement. Je komt te werken in een klein en hecht team en doet veel nieuwe contacten op binnen het netwerk van cultureel Nijmegen. Het kantoor van Kunstnacht begint zich in Galerie Bart, op het Honigcomplex. Een bruisende werkplek dus!
De deadline is maandag 29 januari. Meer informatie, zie de website van de Kunstnacht.
 • Cinekid zoekt stagiaires!  (Oktober 2017)

Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie het Cinekid Festival voor de jeugd (4-14 jaar) op de Westergasfabriek in Amsterdam. Dit unieke evenement omvat alle aspecten van de media-industrie voor jong publiek. We vertonen gemiddeld 150 bijzondere films en tv-programma's en creëren met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, de grootste digitale speeltuin van de wereld: het MediaLab.

Voor de voorbereidingen van de opkopende editie zijn we op zoek naar de beste stagiaires. Op iedere afdeling zoeken we toppers, de vacatures zijn te vinden op onze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *